Felhasznált anyagok

Biopamut Lasa pulóver

Tőlünk, Nektek

Mi az anyagok szerelmesei vagyunk. Szeretnénk nektek is közvetíteni a textilek értékét, és azok megőrzésének fontosságát. Ezek a darabok nem egy szezonra készülnek, ezért segítünk melyiket hogyan érdemes ápolni, javítani.

Tervezési alapelvünk

A tudatosság szellemében döntöttünk úgy, hogy direct to customer márkaként működjünk, ahol nem tervezünk 12 hónappal a kollekció megjelenése előtt, hanem a Ti benyomásaitokra reflektálva, az aktuális szezon közben készítjük a következőt. Ennek a struktúrának a fenntarthatóságon kívül az az előnye, hogy nincs felhalmozódott készletünk, hisz a vásárlói igényekre reflektálunk, és szezonok közben is találkozhattok teljesen új fazonokkal, amik aztán a kedvenc darabjaitokként kerülhetnek a gardróbotokba.

Célunk, hogy az általunk tervezett darabok hosszú évekre szóljanak, minőség, és formavilág tekintetében is időtállók legyenek úgy, hogy közben elérhetőek maradjunk. Számunkra a megfizethetőség, a minőség, és a autentikusság mellett a praktikum a legfontosabb.

Fenntarthatósággal kapcsolatos irányelveink

Számunkra fontos szempont, hogy a természetes és mesterséges anyagok aránya az Felelősségünk tudatában hozunk döntéseket mind az alapanyagvásárlás, mind a gyártás tekintetében. Célunk, hogy munkánkkal nap mint nap a fenntartható divat irányába haladjunk.

Gyártási elveink

Termékeinket 100%-ban hazai gyártók készítik, ahol a megfelelő munkakörülmények és fizetség alapvető norma. Az általunk foglalkoztatott varrónők és kötöde a maga sokéves tapasztalatával, és sok munkával készít Nektek minden Daige darabot. Mivel a kereslet által vezérelt gyártásban hiszünk, így kis gyártási számokkal dolgozunk, nem tartunk nagy készletet. Ezért ha tőlünk rendelsz tudd, hogy ha egy kicsit várnod is kell az új ruhádra, azt kizárólag Neked készítjük.

Felhasznált anyagok

Pamut

A természetes matériák használata prioritás számunkra, így legtöbb esetben termékeinket organikus alapanyagokból állítjuk elő: pamut, len. A pólókínálatunk 100% pamutból készül és 2020-tól biopamut verzió is elérhető lesz. Mivel igyekszünk minimalizálni az ökológiai lábnyomunkat, a kollekciók fele Magyarországon elérhető alapanyagokból készül, és próbálunk minél több fenntartható anyagot is bevonni a gyártásba

Viszkóz

Szintén rendszeresen előforduló alapanyag nálunk a viszkóz. A viszkóz és a lyocell képezi az átmenetet a természetes, és a mesterséges anyagaink között. Ezek ugyanis természetes alapanyagú cellulóz szálból, de mesterséges előállítással készülnek, ezáltal számos jó tulajdonsággal rendelkeznek. Amellett, hogy kellemes viseletet biztosítanak, lágy esésűek, nem sztatizálnak és kevésbé gyűrődnek.

Len

Nyári kollekcióink visszatérő anyagai a len, és len keverékből készült matériák. Ezek nem csak tartósak és kényelmesek, de fenntarthatóak is. Ugyanis a len növény nagyon kevés vizet és permetezést igényel. Ellenállóságának köszönhetően könnyű tisztán tartani, és jó nedvszívó tulajdonsága is ismert. Számos sziluett létrehozására alkalmas ez az anyag, ezért szeretjük mi is szezonról szezonra használni.

Biopamut fonalak

A fenntarthatóság jegyében kötöttáruink nagy része GOTS minősítésben részesített biopamutból készül. Ez azt jelenti, hogy a fonal előállításához szükségesgyapotot ökológiai módon termesztették, melynek feldolgozásához szigorú környezetvédelmi szabványokat alkalmaztak, a gyárakban csak felnőtt munkaerőt foglalkoztattak méltányos körülmények között, és az egész ellátási lánc, a nyersanyagok betakarításától a környezetileg és társadalmilag felelős gyártáson át a címkézésig, minden előírásnak megfelel, amit egy független, harmadik fél tanúsított.

Ha mesterséges alapanyagokkal dolgozunk, vagy poliészter, vagy óceáni és egyéb hulladékból újrahasznosított poliésztert használunk. Bár ezek nem természetes matériák, rengeteg kedvező tulajdonsággal bírnak, amelyet nem csak gyártóként élvezünk, hanem az ezekből készült ruhák viselői is megtapasztalhatnak. Ilyen például a gyűrődésmentesség, rendkívüli tartósság, könnyű tisztíthatóság. 2020-ban a célunk, hogy minden felhasznált poliészter, amit főleg a printelt darabokhoz használunk, újrahasznosított alapanyagból legyen.

Tencel

A tencel egy cellulózból előállított mesterséges anyag, amely szinte teljesen újrahasznosítható melléktermék nélkül. Rendkívül finom tapintású, szárazon puha, nedvesen kemény alapanyag. Nagyon szeretjük, mert fenntartható, nem gyűrődik, és gyönyörűen lágy esésű anyag.

Cupro

A cupro egy természetesen lebomló anyag, amit pamuthulladékból készítenek. Egy olyan zárt folyamatban állítják elő, amely során a felhasznált kémiai anyagokat 100%-ban visszaforgatják a termelésbe. Selymes tapintása révén gyakran tévesztik össze a selyemmel. Nyáron hűvös érzetet nyújt, télen pedig egy meleg rétegként funkcionál.

Deadstock

A deadstock kifejezést a termelés során megmaradt, felhasználatlan anyagokra használjuk. Ezek minőség szempontjából kiválóan alkalmasak gyártásra, ezért gazdát cserélve újra bekerülhetnek a termelésbe. Mivel ezek nem teljes anyagvégek, ezért limitált szériás termékekhez használhatók a leginkább.